Miniclip

Miniclip

Miniclip er et firma som er kendt for deres hjemmeside Miniclip.com, der indeholder bunkevis af gratisspil og andet underholdning.
Firmaets slogan er ”Play Free Games”, og man må sige at det er lige i Spilcomputers ånd.

Miniclup blev startet i år 2001 af programmøren Robert Small samt hans kompagnon Tihan Presbie. Ideen bag siden var at skabe et brand for kvalitets underholdning på nettet. Det skulle konkurrere med den tids største underholdning som fx MTV, Disney og Warner Bros havde skabt uden internettet.

De to venner og kolleger havde nemlig fået den ide, at folk mere og mere ville kræve let tilgængelig underholdning, og hvad ville være nemmere end at bruge internettet til det.

Miniclip.com bliver brugt af mere end 40 millioner om måneden og Robert Small fortæller at det er folk i alle aldre der bruger siden, hovedsageligt unge i alderen 13-18, men også nogle få helt op i 80 års alderen.

Der bliver dagligt lagt nye gratisspil ind på siden som Miniclip selv skaber, eller som de henter fra andre hjemmesider. Nogle spilproducenter lægger endda deres spil ind på Miniclip, bare for at gøre spillene mere populære.

Det populæreste gratisspil på Miniclip hedder ”Club Penguin”. I dette spil går du rundt, i form af en pingvin, i en stor virtuel verden, hvor du kan spille en masse online spil og lave andre aktiviteter. Spillet er lavet af Disney, og det havde i år 2007 mere end 12 millioner brugere.
Selvfølgelig har vi også spillet på Spilcomputer, så hvis det lyder som noget for dig, så smut ind og prøv Club Penguin.

Miniclip.com er blevet kåret som bedste online-spil hjemmeside 3 år i træk, i år 2005, 2006 og 2007, og blev derudover vurderet til ikke mindre end 200 millioner £ i år 2008.

Men bare rolig, Miniclip skal ikke være sikre på noget - vi skal nok komme efter dem!