Icy Tower

Icy Tower Spil det lækre gratisspil som vi alle kender fra barndommen, nemlig Icy Tower. Hvis du ikke har spillet Icy Tower før, så handler Icy Tower om at gå fra side til side (for at opnå fart) og komme så mange etager op som overhovedet muligt. Du skal bruge piletasterne til at bevæge dig i Icy Tower samt hoppe ved at trykke på space tasten.

Spil Icy Tower her


Overalt i verden er Icy Tower et utrolig kendt og elsket gratisspil. Spillet er blevet downloadet mere end 20 millioner gange, og det tal stiger stadig. Icy Tower er en blanding af to spiltyper, nemlig action spil og platform spil.

Selve spillet foregår i et tværsnit at et lille område af et tårn. I tværsnittet kan man altid se seks trappetrin, aldrig mere eller mindre. I starten af spillet står Harold the homeboy på den nederste etage, og spilleren får ham opad ved at løbe fra side til side og hoppe fra trappetrin til trappetrin. Harolds bevægelser er begrænset af tårnets to sider og trappetrinene. Når han hopper opad kan han trænge igennem trinnene, men heldigvis kan han ikke når han falder nedad. Når Harold hopper højere end man umiddelbart kan se, så følger skærmen med ham, så man altid kan holde øje med de nye trappetrin.
Når man får Harold the homeboy op på 5. trappetrin begynder hele skærmen at rykke sig op. Hvis man kommer længere ned end skærmen, så falder Harold ned til bunden af Istårnet og spillet er slut.  På den måde kan man altså ikke bare stå stille, man bliver nødt til at bevæge sig opad.
 Der går 30 sekunder mellem hver gang skærmens hastighed stiger. På det lille ur oppe i venstre hjørne af spillet kan man følge med i hvor lang tid der er til hastigheden stiger. Når hastigheden er steget fem gange springer uret, det betyder så at hastigheden ikke kan blive større, men tro mig, den er bestemt også hurtig nok på det tidspunkt.
Istårnet er et uendeligt tårn, det er altså umuligt at nå toppen. Derfor gælder det om at komme så højt op i tårnet som muligt, så Harold the homeboy kan imponere sine venner.
For at lave høje hop er der to regler du bør lære:

Trappetrinnene:

Længden på trappetrinene afhænger af tre ting. Trinenes individuelle nummer, versionen af spillet og tilfældighed. Som regel kan man regne med at trinnene bliver kortere og kortere jo højere man kommer op i tårnet, men det er altså ikke sikkert. Placeringen af trinnene, altså om de hænger til venstre, til højre eller i midten er fuldstændig tilfældigt.
Efter hvert 100 trappetrin skifter trinnene udseende, de skifter på følgende måde:

Efter 900 trappetrin fortsætter trinnene uendeligt i regnbuens farver, der kommer altså ikke flere udseender end disse 10.
Siden Icy Tower 1.2 har det været muligt selv at bestemme hvilket udseende man vil starte fra. For at kunne gøre dette skal man dog have låst det udseende op man vil starte fra. Det vil sige at hvis du gerne vil starte ved trinnene af pink slim, skal du være kommet op på mindst 400 trin.

Point

I Icy Tower får man først og fremmest point efter et meget simpelt pointsystem. Man får 10 point pr. trappetrin man når. Selvfølgelig mister man pointene igen hvis man falder ned på et lavere trappetrin, på den måde kan man ikke bare hoppe op og ned på de to nederste trin. Der er også et lidt mere indviklet system som bygger på kombinationer, eller comboes.
Hvis man udfører et hop på mindst tre trappetrin og det varer under tre sekunder, så bliver hele rækken af den slags hop man laver i træk kaldt en combo. Comboes er en speciel måde at optjene point, hvor du, udover de 10 point pr. trin, også får point ud fra formlen:

point = n2 + kn

Hvor n er antallet af trin i en combo og k er de 10 point du får pr. trappetrin.
Hvis du fx laver en combo på 12 trappetrin får du altså:

point = 122 + 10 * 12 = 144 + 120 = 264

Når man har udført en combo kan man se det, da der kommer en masse forskellige farvede stjerner i billedet.
Når man spiller Icy Tower prøver man som regel at score mange point i en eller flere kategorier. Der er tre hovedkategorier.
Disse tre er:

Derudover findes der også en masse underkategorier, som fx største tab af comboes, højeste trin uden comboes osv.
I spillet kan man se sine egne scorer, hvor det gemmer de fem bedste scorer til hver kategori. Hvis man får en meget god score kan man også lægge den ud på online lister. Hvis man får en utrolig score skal man ofte kunne bevise spillet. Heldigvis er der en funktion i Icy Tower kaldet ”Watch replay”. Med denne funktion kan du se dit seneste spil.
I Icy Tower 1.4 får man også en karakter efter hvor god man er. Karakteren går efter den amerikanske skole, hvor man giver bogstaver som karakter. Fx er B bedre end F.

Harold the homeboy:

Harold the homeboy er hoved personen i Icy Tower spillet. Han er en ung dreng som ikke har nogen bekymringer, han prøver kun på at have det sjovt. Han er skater, hvilket man tydeligt kan se på hans tøj og bestemt også på den måde han taler. Hans sprog består nemlig kun af slang. Han har en stor drøm som han hele tiden prøver at opfylde, nemlig at komme højere op i Istårnet end nogen anden nogensinde har været. Istårnet er et utrolig højt, rundt tårn som står ude midt i en snefyldt skov. Grunden til hans store drøm om at komme højt op i tårnet, er at han vil imponere sine venner.
Harold the homeboy er også hoved person i to andre spil fra ”Free Lunch Design”, nemlig spillene Harold’s Hills og Harold’s Tower Blast.

Historie:

Den første version af Icy Tower blev lavet i år 2001 og udgivet den 22. december samme år. Spillet blev udviklet af den svenske spildesigner Johan Peitz. Han arbejder i spilfirmaet ”Free Lunch Design”, der også kommer fra Sverige.
”Free Lunch Design” fik deres ide til Icy Tower fra spillet Xjump som udkom i 1998. Xjump er udviklet af firmaet bag styresystemet Linux. Spillene går stort set ud på det samme, men historien bag og selve spillet med grafik og funktioner kan overhovedet ikke sammenlignes. Icy Tower er et gratisspil i en helt anden liga end Xjump og det kan også ses ud fra hvor mange flere der spiller Icy Tower.
Der bliver ofte tilføjet nye funktioner til Icy Tower. Der kommer som regel en ny versioner af spillet en gang om året, dog gik der mere end 2,5 år mellem de sidste to versioner.
Udover at spildesignerne kommer med nye versioner, så har spillerne også en finger med. Nogle spillere laver nemlig nye udseender og nye karakterer til spillet, man kan bl.a. spille som Spiderman, Mario, Adolf Hitler og mange, mange flere.
Indtil nu, anno 2010, er der kommet syv versioner af Icy Tower:

  1. Kom den 22. december 2001
  2. Kom den 11. januar 2002
  3. Kom den 11. oktober 2003
  4. Kom den 31. januar 2004
  5. Kom den 6. september 2005
  6. Kom den 29. oktober 2005
  7. Kom den 3. juni 2009

Den 6. oktober år 2008 kom der også en mobil version af Icy Tower (ITM). Selvom versionen er så ny i forhold til det kendte computerspil, så er det allerede blevet downloadet mere end 11 millioner gange, hvilket ”kun” er omkring 9 millioner færre gange end Icy Tower til computer. På den måde kan du altid have dit Icy Tower lige ved hånden, uanset hvor og hvornår du skulle få lyst til at spille. Kan det blive meget bedre?
Den 24. september 2009 kom der endda en Icy Tower version til Facebook (ITFB). I Icy Tower Facebook er det muligt at konkurrere med alle sine facebook-venner, ja faktisk med hele facebook-verdenen. Noget nyt er også at man kan designe sin helt egen karakter, ved at give den forskelligt køn, hår, tøj osv. Derudover er der også kommet nye levels i form af nye tårne. Der er tre tårne som hedder Classic Tower, Disco Tower og Jungle Tower. Måden du kommer ind i nye tårne er ved at samle mønter.

Lidt hjælp:

Der findes et rigtig godt program, som du kan bruge hvis du vil snyde lidt i Icy Tower. Programmet kan hentes fra http://www.rammichael.com/ og det hedder ”Icy Tower Floor Controller”. Med dette program kan du lave om i trappetrinnene, du kan gøre dem længere eller kortere. Hvis du gerne vil have en bedre score, så ønsker du selvfølgelig at gøre dem længere.
Når du kommer ind på siden klikker du på ”Icy Tower Floor Controller”. Der kommer et lille billede op som ligner et gammelt stykke papir, sådan ser dit program ud når du har hentet det. Herefter trykker du på linket nederst, husk du skal have WinRAR for at kunne hente det. WinRAR kan hentes fra http://www.download.dk/download.asp?prog=681.
Når du har hentet ”Icy Tower Floor Controller” skal du åbne dit Icy Tower, derefter åbner du Icy Tower Floor Controller. Tryk på ”Attach” og sætter alle kasserne til 29.
Vigtigt: Hvis du vil ændre trinene tilbage igen er det vigtigt du husker hvad tallene var fra starten. Inden du downloader programmet skal du også sikre dig at det fungerer til den Icy Tower version du har.
Fra nu af, når du spillet Icy Tower, vil trappetrinene gå helt fra den ene væg til den anden. På den måde kan du altså aldrig falde ned til bunden. Held og lykke.