Enarmet tyveknægt

Enarmet tyveknægt Spil på en, enarmet tyveknægt som vi kender dem dem fra Las Vegas ;)

Spil Enarmet tyveknægt her


Enarmet tyveknægt - spillemaskinen over dem alle

En enarmet tyveknægt er en spillemaskine. På den enarmede tyveknægt er der som navnet hentyder kun en arm.  Når du hiver i armen roterer der 3 hjul som hver har en række billeder. Når disse billeder på de 3 hjul alle matcher hinanden på midten af skærmen er der gevinst. Gevinsten er, alt efter hvilke 3 billeder der kommer frem, det antal coins*værdien af de 3 billeder (værdien står til højre på den enarmet tyveknægt). I denne enarmet tyveknægt som du finder her vinder du ikke rigtige penge men såkaldte coins.

Den enarmede tyveknægt er nok mest kendt fra Las Vegas hvor den mest bliver brugt af gamle damer, drukkenbolte og folk der vil af med deres småpenge. Rejser du meget via færge til Sverige eller Norge kan du også risikerer at støde på en enarmet tyveknægt der. De enarmede tyveknægte på færgerne er lovlige og bliver først tændt når skibet er på åbent hav.

Hvad er en enarmet tyveknægt?

Den enarmede tyveknægt er en fordanskning af den oprindelige spillemaskine ”one-armed bandit”. Enarmet fordi maskinerne oprindeligt blev betjent af en stang på højre side af maskinen og tyveknægt fordi maskinen havde en evne til at efterlade spilleren fattig. Verdens første enarmede tyveknægt blev opfundet i San Francisco og var en simplere udgave af en lignende spillemaskine. Den nye enarmede tyveknægt udmærkede sig ved at være simplere og derfor kunne den gøres automatisk. Nogle af de første udgaver af maskinen spyttede tykkegummi ud med frugtsmag, hvorfor den enarmede tyveknægt stadig kaldes ”fruit machine” i England.

Forvirring om den enarmede

Vi har her på spilcomputer lagt mærke til, at der både blandt brugere og generelt ude på nettet, er stor forvirring omkring, hvad sådan en slot maskine hedder på dansk. Er tyveknægten enarmet med ”t” eller hedder sådan en ”den enarmede tyveknægt”? Den mest populære variant af spillemaskinens navn er enarmet tyveknægte, hvilket egentlig er noget vrøvl, set med de dansksproglige briller. Den populæreste er heldigvis skarpt fulgt efter af den mere korrekte ”enarmede tyveknægte”, hvor begge ord er flertal. Forvirringen omkring navnet findes også på engelsk, hvor de dog holder sig indenfor korrekt sprogbrug. På engelsk hedder det nemlig en ”onearm(ed) bandit”, men fordi englænderne traditionsmæssigt ikke har sammensatte navneord, er den mest udbredt variant altså blevet ”one arm(ed) bandit. Skulle du undervejs være blevet forvirret, så er det nu du skal være opmærksom. På dansk hedder det altså at spille enarmet tyveknægt og i bestemt form, spiller du på den enarmede tyveknægt.

Enarmet tyveknægt, et hasardspil

Hasardspil er defineret ved, at udfaldet af spillet er helt eller meget tæt på at være tilfældigt. Eksempler på hasardspil kunne være roulette eller ludo. I begge spil er den strategiske del så lille, at man har vurderet, at spillet mestendels beror på tilfældighed. Det samme gør sig gældende for den enarmede tyveknægt, hvor udfaldet af de enkelte hjul er helt tilfældigt.