Club Penguin

Club Penguin Club Penguin er til dels et gratisspil, ejet af Disney, men tilbyder samtidig ekstra spil-funktioner til betalende brugere. Originalt er Club Penguin udviklet af New Horizon Productions, hvis fokus har været sikkerhed for børn og sikker chat. Her får du en virtuel verden i konstant udvikling, og med et stigende antal brugere har Club Penguin en ganske lys fremtid. Et gennemført gratisspil, med muligheder.

Spil Club Penguin her


En virtuel verden

I Club Penguin bevæger man sig rundt i en hel virtuel verden, af en kvalitet man sjældent ser i gratisspil. Verdenen er delt op i forskellige rum, hvor nogle kun er tilgængelige på bestemte tidspunkter af døgnet, eller kun er åbne for betalende medlemmer. Hver spiller i Club Penguin får ved start tildelt en iglo. Denne fungerer som spillerens personlige hjem, hvor andre spillere kan inviteres ind til en snak. Igloerne kan ligeledes udsmykkes og designes individuelt, hvis man et betalende bruger.
Et af de mere særprægede rum i Club Penguin kaldes "The Stage", altså scenen, og her bliver der hver måned udgivet et nyt teaterstykke med tilhørende manuskript.

Dine muligheder

Club Penguin tilbyder en bred vifte af funktioner og tilpasninger, men her er en kort opsummering;

Smileys

Spillerne kan udtrykke deres følelser ved brug af grafiske smileys, men det har ikke været helt uden problemer at have dem. I december 2007 blev et hjerte og et kranie fjernet fra listen over smileys, fordi nogle brugere fandt dem stødende, men allerede i januar året efter, måtte hjertet genindføres til Club Penguin, efter pres fra brugerne, som mente det også kunne bruges på en omsorgsfuld måde.

Valuta og andre materielle genstande

Club Penguin tilbyder gennem spillet en lang række forskellige ting som man kan samle. Det gælder eksempelvis små flag, som er gemt rundt omkring i den virtuelle verden. Til sin pingvin kan man købe tøj og til igloen fås måde møbler gulv og temaer. Spillet har sin egen valuta, og pengene opbevares på dit Penguin card.

Kæledyr, de såkaldte Puffles

I Club Penguin findes også et katalog over en slags kæledyr. Disse kan naturligvis købes, men skal derefter passes nøje. Hvert kæledyr har således en måler for deres helbred, energi og søvnbehov til at beskrive deres tilstand. Ligesom i den virkelige verden har forskellige dyr, forskellige personligheder. Her de dog mere ligetil og det smarte er, at den kan ses på deres farve:

Sikkerhed for de mindste i Club Penguin

Hele filosofien bag Club Penguin er, at det skal være så sikkert som muligt for børnene at spille, hvorfor vi på spilcomputer.dk anser det for det mest sikre sociale gratisspil, nogensinde produceret. Spillet er designet til børn mellem 6-14 år, fordi udviklerne ønskede at skabe et fristed på nettet til en ellers udsat aldersgruppe.
For at opnå den høje sikkerhed, har man til Club Penguin lavet nogle særlige filtre til chat systemerne. Det er ofte under chat at børnene er udsat, men Club Penguin har blandt andet en chat, hvor alle beskeder vælges fra en menu. Mindre radikalt har de også en chat hvor man selv kan skrive sætningerne, men her analyseres sætningerne nøje og upassende ord eller betydninger frasorteres. Ud af de godt 100 ansatte i Club Penguin beskæftiger de 70 af dem sig udelukkende med overvågning af spillet og man kan derfor med rette sige, at de hos Club Penguin gør deres bedste for en sikker chat.

Club Penguin medlemskab

Det er ikke nødvendigt at købe medlemskab for at benytte sig af Club Penguin, og det højner heller ikke sikkerheden, men der findes dog en hel rækker funktioner og ekstra gratisspil, som man kun får adgang til, ved at betale. Priserne er i skrivende stund 39,- kr. for en måned af gangen, 195,- kr. for seks måneder og 375,- kr. for et helt år. Det er altså ikke helt billigt, selvom det dog fortjener en plads blandt gratisspil, for muligheden for at spille gratis.
Af fordele ved medlemskab kan nævnes muligheden for at spille en række integrerede mini gratisspil, købe tøj til sin pingvin, selv designe en iglo, som er en slags chatrum, samle møbler, tilgå specielle områder, springe køer over og ikke mindst at deltage i eksklusive Penguin Club fester!

Club Penguins historie

Club Penguin er oprindeligt udviklet af New Horizon Interactive, men blev i august 2007 købt af The Walt Disney Company for en sum på ikke mindre end 350 millioner dollars. Dertil kommer at firmaet ville modtage et tilsvarende beløb igen i 2009, såfremt nogle bestemte mål var nået inden da. Denne bonus var med til at sikre en konstant udvikling af spillet og det skinner tydeligt igennem.
Selvom Disney har haft en markant indflydelse på Club Penguin, er målet stadig det samme, som de to medarbejder på New Horizon Productions formulerede i 2003. De så begge et behov for en social tjeneste for børn, som samtidig var sikker og ikke bare påstod at de var det. Den ene af medarbejderne, Lance Priebe, havde i sin fritid arbejdet med små flash baserede applikationer, altså sådan nogle vi kender som gratisspil og begyndte så småt at arbejde på konceptet. Allerede dengang blev projektet døbt Club Penguin, og som man kan se, hænger det stadig ved. Da de i 2005 gik online, havde ingen af de nu tre medarbejdere nogen idé om, at de blot to år senere ville runde 3,9 millioner brugere.
I første omgang kom Club Penguins eneste indtægt fra medlemskab, som kun 10% af brugerne valgte at købe, men i August 2006 åbnedes en online butik med T-shirts og lignende merchandise. Siden da, er det lykkedes at opbygge et system, hvor de betalte brugere har mere magt og anses for mere værd, som spillere, en de gratis brugere. At dette skulle have nogen fordel for barnet/spilleren kan være svært at argumentere for, men ikke desto mindre, giver det flere betalende brugere, og dermed en bedre forretning for Disney. På trods af dette, er det samlede indtryk utroligt positivt, og i øjeblikket er Club Penguin et rigtig godt produkt, som holder hvad de lover, nemlig sikkerhed for de mindste.

Club Penguin: Elite Penguin Force

Club Penguin: Elite Penguin Force cover

Her får du et spil, baseret på club penguin, til din Nintendo DS. Det udkom i Marts 2009 og er således et af de senere skud fra Dinsey på Club Penguin stammen. I spillet kan du optjene points, finde genstande og klare missioner, og som noget rigtig fedt, kan alle disse fordele overføres til din online konto, ved hjælp af Wi-Fi. Gør du dette, vil du få helt unikke muligheder, som ikke kan opnås på andre måder i Club Penguin.

 

Af spil du allerede kender fra Club Penguin kan nævnes:

Samt flere nye, deriblandt:

Spillet fik en 4. plads på top ti listen over de bedste Nintendo DS spil.

Elite Penguin Force: Herbert's Revenge

Efterfølgeren til Elite Penguin Force, som forventes at udkomme i maj 2010. Du kan forvente endnu mere integration med Club Penguin, og flere nye missioner at gå i krig med.