Bubble Shooter

Bubble Shooter Bubble shooter er et arkade spil hvor det handler om at fjerne alle boblerne. I Bubble shooter fjerner du boblerne ved at få 3 ens bobler til at røre hinanden, du styrer med musen og skyder boblerne afsted med venstreklik. Bubble shooter er helt klart vores populæreste gratisspil og ligger konstant nr. 1 over ugens mest spillede spil, så mon ikke også det er noget for dig?

Spil Bubble Shooter her


Bubble Shooter

Bubble shooter er navnet på et efterhånden verdenskendt gratisspil. Man kan næsten ikke sige gratisspil, uden også at nævne denne absolutte favorit. Skaberne bag Bubble shooter hævder selv at succesen skyldes en kombination af tre store spil, nemlig Tetris, Lines og Pool. Fra Tetris kommer princippet om hele tiden at fylde flere brikker, i dette tilfælde bubbles, ind i vinduet, fra Lines kender vi målet om at have tre ens på række, i bubble shooter skal de bare røre hinanden, og sidst er måden man skyder på at genkende fra Pool.
Uanset hvad der gør bubble shooter til det, det er, så må vi gang på gang erkende at det virker. Her på spilcomputer.dk har pladsen som det mest spillede gratisspil på intet tidspunkt været tvivlsom. Bubble shooter var nr. 1 fra første dag. Man kunne fristes til at tro, at det blot er det niche-prægede lille Danmark, som bare ikke har bedre at byde på, men sådan forholder det sig ikke. På verdensplan er bubble shooter det mest spillede gratisspil.

Spil Bubble Shooter

Den klare fordel Bubble Shooter har i forhold til andre gratisspil er det uhyre simple gameplay. Kort sagt, går spillet ud på at fjerne alle boblerne fra skærmen, ved at sammensætte dem i grupper af mindst tre. Der er tale om et singelplayer spil, som så mange andre gratisspil, og sværhedsgraden er utrolig variabel. Desto længere tid du spiller, desto sværere bliver spillet også, men dette er fint afbalanceret, og du kan derfor godt vinde spillet alligevel. Det bedst beskrivende ord om Bubble Shooter er; vanedannende! Sørg for at du ikke har flere vigtige opgaver tilbage, før du sætter dig for et spil Bubble Shooter, for der er nærmest garanti for at du ikke får lavet mere den dag. Hvilke elementer der gør Bubble Shooter så godt, kan du læse mere om i de efterfølgende afsnit.

Bubble shooter, baggrund og historie

Bubble shooter er udviklet af Absolutist i år 2000 for Microsoft Windows og er siden da blevet gjort tilgængelig for mange andre platforme, også mobile. I April 2004 kom opfølgeren Bubble Shooter Deluxe, som giver få flere funktioner. Idéen bag spillet påstår Absolutist selv at være ophavsmænd til, men Bubble Shooter ligner alligevel til forveksling et gratisspil ved navn "Puzzle Bobble" tilbage fra 1994, udviklet af Taito.

Windows og Bubble Shooter

Umiddelbart tænker du nok "Hvad har Windows med Bubble Shooter at gøre?", og det kan man ikke betænke dig i. Det forholder sig således at Bubble Shooter oprindeligt er et bestillingsarbejde. Microsoft, som står bag Windows, har altså bestilt et firma til at producere Bubble Shooter for dem. Hvem der har fået idéen til spillet vides ikke, men det tyder på at det ikke er Microsoft. I hvert fald kom Bubble shooter aldrig med som en del af Windows alligevel.

Absolutist

Hvis du lige har læst afsnittet ovenover, vil du vide at Microsoft bestilte en producent til at lave Bubble Shooter for dem, og denne producent hedder Absolutist. De findes stadigvæk, og forsøger nu at spinde guld på en udvidet udgave af spillet, Bubble Shooter Deluxe, som du kan læse mere om længere nede. De er for øjeblikket aktuelle med spil som "Hostile Makeover" og "Youda Legend". I dag har de omkring 60 medarbejdere i alt på et kontor i Ukraine. De tilbyder udvikling af forskellige applikationer og oversættelser til russisk.

Idéen bag Bubble Shooter

Som tidligere nævnt er der ikke helt enighed om, hvem der oprindeligt fik idéen bag Bubble shooter. Kender du ikke allerede spillet "Puzzle Bobble", og er en lille smule interesseret i Bubble shotters historie, burde du prøve det. Du vil finde et gratisspil, som er næsten identisk med Bubble Shooter, hvad idéen angår. Det er ingen hemmelighed at "Puzzle Bobble" er et gammelt spil fra 1994, og det kan ses. Man har simpelthen blot givet det gamle spil en ansigtsløftning og gjort det lidt lettere tilgængeligt.

De tre klassiske gratisspil:

Vi kender allerede resultatet af en kombination af disse tre store gratisspil. Det hedder Bubble Shooter, og har kostet mange arbejdstimer verden rundt.

Bubble Shooter Deluxe eller Bubble Shooter Premium

Det første du vil læse under dette afsnit er en advarsel mod at nogle sider lover dig gratis download af spillet. Det er naturligvis ikke rigtigt, og ved at downloade disse versioner, sætter du din computers helbred på spil. Alligevel er det muligt at spille en gratis demo version af Bubble Shooter Premium, og har du lyst til at prøve det, så kan det findes på Absolutists officielle hjemmeside. Hvis du bliver helt bidt af det, kan det fås for blot $20, som i skrivende stund svarer til 115 DKK.
Af funktioner som ikke findes i det originale Bubble Shooter kan nævnes muligheden for at spille multiplayer, flere levels, baggrundsbilleder og nye kombinationer af farver. Den største forandring må være de forskellige game modes der kan vælges imellem, her har du mulighederne sniper, maraton, arkade eller strategi.
Hvis du er en indædt fan af spillet, kan vi anbefale at prøve denne udvidelse, men for de fleste andre kan det virke som en skuffelse, da Bubble Shooter netop er godt på grund af den meget simple opbygning.

Lidt hjælp (snyd til Bubble Shooter, om du vil)

Går du efter at spille den perfekte runde Bubble Shooter, eller er du bare nød til at vinde et bestemt antal gratisspil for at komme videre i livet, så kan vi måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har nemlig støvet et værktøj frem fra gemmerne. Det hedder GuideWire og er forholdsvis nemt at sætte op. Du henter det ved at klikke på linket herover og herefter åbnes filen og programmet installeres. Når du åbner programmet vil en lille ramme komme til syne. Den skal du nu navigere hen over dit Bubble Shooter spil og tilpasse dens størrelse til dit spils vindue. Der findes også en lille rød cirkel, som skal placeres nøjagtig ovenpå "skyderen" i Bubble Shooter, altså der hvor kuglen kommer ud. Nu kan du finpudse programmet i de forskellige menuer, og så er du klar til at ramme rigtigt hver gang. Du har nu overvundet Bubble Shooter!